2016. május 24., kedd

Immortal Technique

MV Bill után újabb dél-amerikai származású rapper következik, bár a brazillal ellentétben ő nem a hazájában futott be. Perui főszereplőm két éves korában települt át az USA-ba és ott csinált karriert. Nem csak én, de több más komoly forrás is az egyik legalulértékeltebb rappernek tartja. Rendkívül tehetséges és nem csak üres frázisokat puffogtat, hanem komoly társadalmi, politikai mondanivalója van a szövegeinek. Nem véletlenül szerepelt Ice-T korábban már itt a blogban is bemutatott dokumentumfilmjében.
Immortal Technique

Forrás: http://www.ballermindframe.com/

Annak ellenére, hogy 16 éve a szakmában van mindössze 3 albumot hozott össze, plusz pár egyéb anyagot. 2001-ben saját erőből, kiadói segítség nélkül dobta piacra első lemezét Revolutionary vol. 1. címmel, rajta a Dance with the Devil című számmal, ami megszerettette velem Immortal Technique-et. A story elég durva, különösen a csattanó a végén, de az előadásmód, a flow brutál.
2003-ban következett a Revolutionary vol. 2.
5 év szünet után 2008-ban érkezett a The 3rd World.
2011-ben még kiadott egy lemezt az addig ki nem adott számokból The Martyr címmel.
Azóta sajnos csend van. Persze nem tétlenkedik, mert a zenélés mellett aktív társadalmi tevékenységeket is folytat. Pl. börtönöket látogat, ahol fiatalokkal beszélget az élet nagy dolgairól, gyerekkorházakat támogat vagy éppen afganisztáni árvaház építésére segít pénzt összeszedni.
Várom a folytatást, mert beígérte már a következő lemezét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése