2016. január 19., kedd

YG

Amikor az NWA Straight Outta Compton albuma megjelent még csak egy kósza gondolat sem volt mai szereplőnk. 27 évvel később viszont szintén egyenesen Comptonból már ő a város egyik arca a hiphop-ban, és a westcoast feltörekvő fiataljainak egyike. Ő YG.

Forrás: http://www.hotnewhiphop.com/

A kissé szarrá tetovált rapper 19 évesen jelentkezett első singeljével. 


Ebből később készült egy remix is 50 Cent és Snoop közreműködésével, az sem lett rossz.


Mixtape mixtapet követett, majd némi huzavona után végül 2013-ban jelent meg a debütáló albuma My krazy life címmel. Bár nem vagyok elájulva a műfaj modern kori hangzásvilágának fő csapásvonalától, de azért ez az album rendben van.


Ha igaz a hír, akkor most márciusban érkezik a második albuma, melyről azért már érkezett pár szám például ez a kellemes G Funk.


Persze rendes Compton-i lévén őt is utolérte pár golyó tavaly nyáron. 3-at kapott a csípőjébe, de másnap már stúdióban volt. Így születnek a legendák.
Még egy kis érdekesség. Ahogy a fenti képen is látszik ő Comptont B-vel írja vagyis Bompton. Ennek egyszerű oka van. A Bloods tagok írják így, mert a Cripsre hivatkozó C betűt B-re (Bloods) cserélik. Ez azért már beteg. Nem véletlenül sok a piros a klippekben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése