2015. október 28., szerda

90's westcoast egyveleg

A mai napon egy kis nosztalgikus klasszikus westcoast egyveleggel készültem a fénykorból, úgyhogy akinek a 90-es évek elejére és közepére jellemző westcoast hangzásvilág nem áll közel a szívéhez, az ne is olvasson tovább.


Forrás: http://theaimresistance.blogspot.hu/


ABC sorrendben haladok az előadókkal, és továbbra is próbálom a kevésbé ismerteket előszedni.

Elsőként a 2nd II None. Comptoni arcok (duó). Bloods tagok voltak, így érthető módon Dj Quik (szintén Bloods tag) is sűrűn feltűnik mellettük.


Above The Law. A Californiai Pomonából valók bárhol is legyen az. Az Easy E által jegyzett Ruthless Records gondozásában jelentek meg anyagaik a tágyidőszakban. (Na jó ’96-ban átmentek a Tommy Boy-hoz.)


AMG. Brooklyn-i születésű, de Ingelwood-ba költözött később, és itt lett ismerté erősen szexuális tartalmú szövegeivel. Szintén sok szerepel együtt Dj Quik-el.


Brotha Lynch Hung. Sacramentoi rapper, akit a horrorcore rap megteremtőjének tekintenek. A következő száma hallgatása után ’96-ban állítólag egy 18 éves kölök kinyírta három haverját. Gyanítom nem a számmal volt gond…


Coolio. Igen ő. Azért a Gangsta’s paradise-on kívül csinált mást is, és szerintem jól.


Da Lench Mob. Már említést tettem róluk Ice Cubenál. Vele együtt négy tagot számlál a banda és mindössze két albumuk jelent meg, aztán financiális kérdések miatt szétmentek.


Kausion. Szintén Cube-hoz köthető banda, bár tagja nem volt. Egy albumra futotta erejükből.


King Tee (vagy King T). Comptoni. Tagja a már egy korábbi posztban említett Likwit Crew-nak.


Luniz. Őket szerintem nem kell bemutatni. A manistream közönség számára igazi one hit wonderek az I got 5 on it-tel. De azért volt más is a Bay area rappereknél.


Mc Ren. NWA tag volt, majd a Ruthless-nél szólóban folytatta.


RBL Posse. San Francisco-i banda. Eredetileg kéttagú volt, de ’96-ban előbb az egyik tagjukat, Mr. Cee-t lőtték le, majd 2003-ban a helyére érkezett másikat is (Hitman). Szép karrier. A maradék tag társat keres! :)


Richie Rich. 2Pac fanoknak ismerősen csenghet a neve. Hagy haverok voltak. A 1996-os Half thang c. albumának borítóján Free Tupac-os pólóban feszít másodmagával. :)

South Central Cartel. A nevűből sejteni lehet, hogy hova valók. Az NWA és a Compton's Most Wanted farvizén eveztek be a gangsta rap történelembe. Meglehetősen termékenyek és hivatalosan még ma is tolják.

Spice 1. Too Short felfedezettje. Szinte nincs is olyan korabeli nyugati parti rapper, akivel ne állt volna össze egy szám erejéig. Persze szólóban is szépeket alkotott.


Úgy érzem itt most abba kell hagynom, mert sose lenne vége. Folyamatosan jutnak eszembe az újabbak.

Jó nosztalgiázást!


Peace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése