2015. augusztus 10., hétfő

D.I.T.C.

5 éve hagyományteremtő céllal indítottam egy hiphoppal foglalkozó levelezést a barátaim között, melyben változó rendszerességgel megosztottam aktuális kedvenceimet, írtam általuk talán kevésbé ismert, régi és új előadókról. Volt hogy csak egy-egy előadóról szólt a téma, de volt tematikus válogatás is.
A levelezés sikerén felbuzdulva indítottam el a blogomat. Igyekszem olyan előadókat megismertetni Veletek, akik kevésbé ismertek, nem mainstream arcok.
Ma a D.I.T.C. vagyis Diggin’ In The Crates Crew a főszereplő. Ők egy MC-ket és DJ-ket tömörítő formáció, akik a real hip-hop hirdetésének szentelik munkásságukat. A Mc-k: Fat Joe, a néhai Big L, OC, AG, Lord Finesse. A Dj-k: Diamond D, Showbiz és Buckwild.


Forrás: http://www.itslikegraviti.com/



Mivel a tagok alapvetően saját karrierjük építgetésével foglalatoskodnak, ezért közös albumuk így együtt mindössze egy jelent meg Worldwide címmel 2000-ben, az is már csak az után, miután szegény Big L-t (valószínűleg a bátyja helyett tévedésből) lelőtték ’99 februárjában, Harlemben. 2008-ban jelent meg a következő album The movement címmel, de már sajnos a csökkent létszámmal. Kár Big L-ért, nagyon jól tolta a szöveget. Szóló karrierjéről később még külön bejegyzésben foglalkozom.
Az albumról gyakorlatilag minden szám nagyot ott van, de ajánlónak kiemelek kettőt, a Day One és a Thick trackeket.
Enjoy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése