2015. augusztus 18., kedd

Boston

A DITC és a Boot Camp Clik után maradunk még mindig a keleti parton, csak kicsit északabbra megyünk, Bostonba. A bostoni rap élet igen komoly anyagokkal látta már el a világot, csak sajnos New York miatt háttérbe szorul(t) keleten.

Elsőként egyik személyes nagy kedvencem Edo G (aka Ed O.G.) kerül terítékre. 

Forrás: http://backinthedaybuffet.com/

1991-ben jelent meg első lemeze bandájával közösen, akik a Da Bulldogs. Ez volt a Life of a kid in the ghetto. Elég sablonos cím, de ettől még nagyon jó zenéket tartalmaz. Az album egyik legnagyobb slágere az I got to have it. Szerencsére Edo G a mai napig megmaradt underground előadónak, így az albumai is hallgathatóak maradtak. Sőt. Rengeteget vendégszerepelt másoknál, valamint a második Da Bulldogs album után szólóban folytatta.
Csak felsorolásként néhány kedvenc tőle:

A második előadó, akik komolyabb karriert befutott már Bostonból az Big Shug.

Forrás: http://wegoinin.com/

Természetesen kellett hozzá gyerekkori barátja a néhány éve elhunyt Guru, aki szintén bostoni születésű, de már New York-ba költözve állt össze DJ Premierrel, és alapította meg a GangStarr-t. Na de térjünk vissza Shug-ra. Egy kis sitten ülés után, ahogy az lenni szokott, előkereste régi barátját. Szerencsére fel is tudott valamit mutatni, így szerepelhetett egy pár GangStarr számban (The militia, Capture), majd 2005-ben jött ki saját albumával Who’s hard címmel. A beatet természetesen Primo tolta hozzá, amihez nem kell külön magyarázat.
Ízelítőként:


A végére, mert már így is elég hosszú lett (még a végén el sem olvassátok), felsorolás szinten még néhány bostoni zene.



Mind ahogy a későbbiekben is majd terítékre kerülő válogatás jellegű bejegyzések, úgy ez sem lehet teljes, mert még egy csomó kiváló bostoni arc van, de arra elég, hogy egy kis bepillantást nyerjetek az ottani rap életbe.

Jó kikapcsolódást a hosszú hétvégére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése